Veelgestelde vragen

Hieronder ziet je alle veelgestelde vragen van Popkoor Première. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wat kost een lidmaatschap?

Zingen bij Popkoor Première is €36,00 per maand. We repeteren niet in de (basisschool)zomervakantie en tussen kerst en oud en nieuw. Daar betaal je dus ook niet voor. Je betaalt per maand, vooraf. Dit kan door het bedrag over te maken, of te kiezen voor automatische incasso.

Mag ik zomaar langskomen?

Op de pagina van het Popkoor Première bij jou in de buurt kun je lezen of het een geheel nieuw koor is, of dat er nog plek is in het zojuist opgestarte koor. In beide gevallen kun je je via de website aanmelden voor 2 proeflessen, na aanmelding ontvang je een bevestiging, informatie over de locatie en de repetitie en de bladmuziek.

Hoe vaak repeteren jullie?

We repeteren 1x per week, op een ochtend, van 10.00 – 12.00 uur

Hoe ziet zo’n repetitie eruit?

We repeteren staand, we beginnen meestal met inzingen, daarna gaan we aan de slag met het instuderen van nieuwe nummers. Er wordt aandacht besteed aan zangtechniek, het lezen van de bladmuziek, maar ook aan je houding en performance. De hele repetitie wordt staande gedaan, tussendoor houden we een kwartiertje pauze. Na afloop drinken we met z’n allen nog wat en kletsen we na.

Hoe vaak treedt Popkoor Première op?

We treden zo’n 6 a 7 keer per jaar op o.a. korenfestivals. Daarnaast organiseren we ook onze eigen concerten: zowel lokaal als landelijk.

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt per maand, vooraf. Dit kan door het bedrag over te maken, of te kiezen voor automatische incasso.

Moet ik ook inschrijfgeld betalen?

Ja, er is een éénmalig inschrijfgeld van €  8,95.

Wanneer is er vakantie?

We repeteren niet in de (basisschool)zomervakantie en tussen kerst en oud en nieuw.

Repeteren we staand?

We zijn een showkoor, wat betekent dat we repeteren om nummers in te studeren, waarmee we gaan optreden. Een optreden kan 2 uur duren en bevat ook choreografie en beweging. We repeteren dus ook staand. Mocht je moeite hebben met staan, dan geeft de dirigent je advies en tips voor de beste houding. Mocht je (tijdelijke) lichamelijke klachten hebben, dan kun je altijd even met de dirigent overleggen of je er af een toe een kruk of stoel bij kunt pakken.

2 proeflessen

Je mag twee keer op proef komen zingen. Elk kwartaal organiseren we speciale proeflessen, waarin de dirigent begint met het instuderen van nieuwe nummers. Voor deze twee proeflessen betaal je € 8,50 in totaal.  De dirigent geeft vooraf en tijdens de repetitie uitleg over de bladmuziek en begeleidt je bij het zingen. Je krijgt van de dirigent een stemscan, om te bepalen waar je het beste past in het koor. Zodra je lid bent, krijg je toegang tot de speciale ledensite, waar je uniek oefenmateriaal vindt om de nummers in te studeren.

Maak kennis tijdens twee proeflessen

In mei 2022 organiseren we weer proeflessen. Je kunt je hier nu voor inschrijven.

We hebben drie keer per jaar de mogelijkheid om mee te doen aan de proeflessen. Meld je nu aan en ontdek ook hoe leuk en ontspannend zingen bij ons is!


Schrijf je hier in

Veelgestelde vragen

Waarom zingen bij Popkoor Premiere

  • We zingen de nieuwste hits
  • Het is ontspannend!
  • Je leert steeds beter zingen!
  • o.l.v. professionele dirigent(e)
  • Het is spetterend!
  • Het is gezellig!
  • We spelen met onze eigen live band!
“Zonder zang of koor ervaring heb ik me aangemeld. Ga iedere week met veel plezier met 3 vrienden naar de repetitie. Laatst eentje gemist en wat mis je dan veel. Leer veel van de altijd opbouwende kritiek van de dirigent. Gezellige sfeer!” Annemiek (Hoorn)