Over ons

Hoe het begon

In januari 2015 zijn Ton van Diepen (dirigent en pianist) en Sandra Rotmans (marketeer) het eerste Popkoor Prestige in Hoorn gestart. Dit concept bleek een groot succes en in korte tijd is de organisatie uitgegroeid naar een professioneel bedrijf met een team van dirigenten dat wekelijks meer dan drieduizend leden in heel Nederland aan het zingen brengt. Inmiddels zijn er nog twee concepten toegevoegd: Hét ROCKkoor en Popkoor Première. Naast de wekelijkse repetities worden er workshops, concerten en evenementen georganiseerd. Ambitieus als ze zijn, hebben ze grootse plannen voor de toekomst van Prestige Vocal Groups.

Onze Missie

“Het opstarten en onderhouden van showkoren met een pop, rock en soul repertoire in de grotere steden, om amateurzangers de mogelijkheid te geven om te groeien en zich te ontwikkelen binnen een groep mensen die met z’n allen streven naar de hoogste kwaliteit in zang en show. Er wordt wekelijks gerepeteerd onder leiding van een ervaren en enthousiaste dirigent, die zichzelf ten doel stelt er een hechte groep van te maken, waarin iedereen zich thuisvoelt. Het team van dirigenten blijft zichzelf en het koor continu ontwikkelen en verbeteren, door contact met elkaar te onderhouden en door workshops en cursussen te volgen.”

Onze Missie

Onze Visie

“In tien jaar tijd willen wij vijftienduizend mensen plezier geven met het samen zingen bij één van onze honderd showkoren in de grotere internationale steden. In een groep van 80 tot 150 mensen wordt er wekelijks gerepeteerd in  schitterende ruimtes die theatraal tot de verbeelding spreken, onder leiding van een team energieke dirigenten die het hoogst haalbare uit elk individu én de groep als totaal kunnen krijgen.”

2 proeflessen

Je mag twee keer op proef komen zingen. Elk kwartaal organiseren we speciale proeflessen, waarin de dirigent begint met het instuderen van nieuwe nummers. Voor deze twee proeflessen betaal je € 8,50 in totaal.  De dirigent geeft vooraf en tijdens de repetitie uitleg over de bladmuziek en begeleidt je bij het zingen. Je krijgt van de dirigent een stemscan, om te bepalen waar je het beste past in het koor. Zodra je lid bent, krijg je toegang tot de speciale ledensite, waar je uniek oefenmateriaal vindt om de nummers in te studeren.

Maak kennis tijdens twee proeflessen

In mei 2022 organiseren we weer proeflessen. Je kunt je hier nu voor inschrijven.

We hebben drie keer per jaar de mogelijkheid om mee te doen aan de proeflessen. Meld je nu aan en ontdek ook hoe leuk en ontspannend zingen bij ons is!


Schrijf je hier in

Over ons

Waarom zingen bij Popkoor Premiere

  • We zingen de nieuwste hits
  • Het is ontspannend!
  • Je leert steeds beter zingen!
  • o.l.v. professionele dirigent(e)
  • Het is spetterend!
  • Het is gezellig!
  • We spelen met onze eigen live band!
“Zonder zang of koor ervaring heb ik me aangemeld. Ga iedere week met veel plezier met 3 vrienden naar de repetitie. Laatst eentje gemist en wat mis je dan veel. Leer veel van de altijd opbouwende kritiek van de dirigent. Gezellige sfeer!” Annemiek (Hoorn)